27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

În fiecare an, la data de 27 aprilie, Republica Moldova sărbătorește Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul a fost desemnat oficial Drapel de Stat la data de 27 aprilie 1990, de către deputații primului Legislativ, iar la 27 aprilie 2010 a fost instituită Ziua Drapelului de Stat.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova și reflectă istoria și tradiția poporului nostru.

Tricolorul reprezintă o pânză dreptunghiulară, în culorile proporţionale ale tricolorului: albastru, galben şi roşu, şi având în mijlocul câmpului galben Stema de Stat a Republicii Moldova și este arborat pe edificiile instituțiilor oficiale ale statului, la ceremonii și solemnități, și însumează toate aspirațiile spre libertate și democrație ale cetățenilor.

Cu prilejul acestui eveniment însemnat, Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 adresează felicitări și urări de bine tuturor cetățenilor Republicii Moldova, să onorăm cu demnitate și mândrie acest simbol al unității și aspirației spre democrație și idealuri naționale.