Nu tolera violența! Denunță agresorul la numărul unic de urgență 112!

Nu tolera violența! Denunță agresorul la numărul unic de urgență 112!

În a doua zi a lunii octombrie  este marcată ziua internațională a non-violenţei.

Zilnic, operatorii 112 sunt martori la cazuri ce implică o anumită formă de violență.

Fiecare apel la 112 în care se raportează un act de violență este tulburător și dureros.

La celălalt capăt al firului poate fi un copil ce înceracă să-și protejeze mama de furia tatălui. Vrea cu toată forța să o apere, dar este neputincios și fragil, iar unica salvarea este apelul la 112.

“Un prieten este amenințat și intimidat de alți băieți mai mari la școala, ne puteți ajuta? Doar să nu spuneți nimănui?”, ne roagă un băiețel care încearcă să-și ajute camaradul.

Pe fundalul unor strigăte nervoase, realizez faptul că persoana care a sunat la 112 are nevoie de ajutor imediat, este victima unui act de violență. Nu poate vorbi clar, e în stare de șoc. Cuvintele ei răsună în cască: “Veniți mai repede, nu mă pot apăra, e în stare de ebrietate”.

“La noi în sat, vecinii își bat copii”, ne comunică vecina ingrijorată.

Astfel de cazuri, dar și alte situații similare în care viața, integritatea fizică, libertatea sunt puse în pericol printr-un act de violență sunt raportate la 112.

Denunțarea conflictului sau violenței NU este o faptă rușinoasă, dimpotrivă, poate salva viața!

Dacă ești victimă a violenței sau cunoști pe cineva care este într-o situație care îi poate pune în pericol viața? Indiferent dacă este vorba de intimidare, agresiune sau abuz?

Nu tolera!!! Reacționează! Cere ajutor!

Apelează de urgență la numărul unic 112 sau sesizează autoritățile competente!

Nu aștepta să fie prea târziu!

Viața are prioritate!

Menționăm că, de la începutul anului, Serviciul 112 a preluat aproximativ 79 mii de apeluri privind acte de violență: bătaie, conflict; victime ale violenței: persoană bătută sau agresată și persoane agresive sau agresori.