Dincolo de frontiere în promovarea drepturilor omului și lupta împotriva dezinformării!

Dincolo de frontiere în promovarea drepturilor omului și lupta împotriva dezinformării!

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a participat alături de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și instituțiilor media  la un atelier de lucru pentru jurnaliști/jurnaliste și comunicatori/comunicatoare “Dincolo de frontiere în promovarea drepturilor omului și lupta împotriva dezinformării”, organizat de Asociația Obștească ,,Institutul pentru Democrație și Dezvoltare”.

Evenimentul  a urmărit creșterea înțelegerii de către mass-media și jurnaliștii/comunicatorii  cu privire la rolul de a lupta împotriva dezinformării  pe timp de război și pace și rolul femeilor pentru conștientizare și acces de încredere la informații.

Iuliana Bordeianu și Crina Balea, formatoare în comunicare, au prezentat studii de caz, tehnici și instrumente de comunicare și scriere a mesajelor publice și comunicatelor de presă.

Invitata specială, Viktoria Voronina, Directoarea Executivă a Centrului de Studii de Securitate din Ucraina și Ex-Viceministra  Ministerului pentru Teritoriile Temporar Ocupate și Persoane Strămutate intern din Ucraina, a prezentat expertiza sa privind însemnătatea autorităților și media în consolidarea păcii la nivel regional și internațional.

Acest eveniment a fost desfășurat în cadrul proiectului “Enhance Women`s Cohesion in Peace Processes and Sustainable Response in Humanitarian Aid”, în parteneriat cu UN Women și AO I4DD, prin intermediul Fondului Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF).

Galerie foto.