Fiți prudenți la volan!Recomandări în atenția participanților la trafic!

Fiți prudenți la volan!Recomandări în atenția participanților la trafic!

Încălcările reglementărilor de viteză în anumite condiții; comportamentele de risc în trafic: utilizarea tehnologiei în timpul condusului, lipsa concentrării în timpul condusului; necuplarea centurii de siguranță; consumul de alcool la volan și agresivitatea în trafic reprezintă probleme care afectează siguranța în traficul rutier. De cele mai multe ori, aceste comportamente iresponsabile reprezintă cauze principale în producerea accidentelor rutiere și situațiilor de risc în trafic.

În aceste condiții, este vital să conștientizăm pericolele la care ne expunem dacă ignorăm regulile în trafic și în aceste sens recomandăm ca participanții la trafic să respecte regulile privind circulaţia rutieră și să manifeste o atitudine responsabilă în ceea ce privește șofatul.

Statistica Serviciul 112 ne arată că, în perioada 1 – 18 aprilie, la numărul unic de urgență 112, au fost raportate 1 367 de solicitări legate de accidente rutiere, cu o medie zilnică de 76 de solicitări, în creștere cu aproximativ 20% față de luna martie, anul în curs.

Cele mai multe intervenții la numărul de urgență cu referire la accidentele rutiere au reprezentat:
Accident rutier Neînsemnat 1128
Accident rutier Persoane traumatizate 106
Accident rutier Tamponare în obstacol 66
Accident rutier Tamponare pieton 38
Accident rutier Tamponare animale 22
Accident rutier Cu transport public 6
Accident rutier În lanț cu persoane blocate 1

Rețineți că, în cazul unui accident rutier, sunați imediat la 112 pentru a solicita intervenția echipajelor speciale de urgență. Este important să efectuați următoarele acțiuni:

– anunțați imediat la numărul de urgență 112, despre producerea accidentului de circulație,
– fiți pregătit să oferiți toate detaliile care sunt solicitate: dacă sunt persoane traumate, care este starea aparentă a răniților, numărul de înmatriculare a vehiculelor implicate, dacă autovehiculele sunt incendiate, câte automobile sunt implicate în accidentul de circulație?
– nu părăsiți zona accidentului și nu abandonați persoanele rănite, până la sosirea personalului medical calificat.