Operatorii 112 participă la program de instruire în dezvoltarea profesională

Operatorii 112 participă la program de instruire în dezvoltarea profesională

Operatorii Serviciului 112 participă la un curs de activități de dezvoltare profesională organizat și desfășurat de psihologul Serviciului national unic pentru apelurile de urgență 112. Programul are ca obiectiv sporirea gradului de competență a personalului prin abordarea subiectului referitor la calitatea îndeplinirii sarcinilor specifice. În cadrul progrmaului, operatorii vor beneficia de sesiuni individuale, dar și de instruiri în ture.

Metodologia programului de instruire presupune combinarea a mai multor tehnici, mai cu seamă, tehnica de autoevaluare și de analiză pe criteri de dezvoltare a abilităților și potențialului personal în situațiile dificile.

Instruirea se desfășoara pe o perioadă de trei luni și se va încheia în luna mai și este destinată operatorilor din Centrele de preluare a apelurilor de urgență 112, nr. 1, nr. 2.

Menționăm că, programul de instruire profesională a personalului va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor și va consolida capacitățile instituţiei.