Operatorii 112 îndeamnă șoferii să staționeze doar în locurile special amenajate pentru parcare

Operatorii 112 îndeamnă șoferii să staționeze doar în locurile special amenajate pentru parcare

Fenomenul de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport implică condiții complicate de circulație pentru participanții la trafic, precum, trotuare impracticabile pentru pietoni, circulația rutieră care prezintă dificultăți, intervenția anevoioasa a echipajelor serviciilor specializate de urgență, situații grave care pot pune viața în pericol. În anul 2020 la Serviciul 112 a fost raportat un număr de 6 402 cazuri privind indexul de caz din domeniul transportului – vehicul parcat neregulamentar.
Majoritatea apelurilor au fost efectuate din municipiul Chișinău, astfel, aproximativ 85 la sută din numărul total de cazuri sunt înregistrare din capitală.
Nu știu cum vi se pare această statistică, dar, de la începutul anului curent numărul cazurilor înregistrate zilnic la 112 depășește media zilnică de apeluri cu referire la mașinile staționate ilegal din anul precedent, cu aproapre 17%.
Vă informăm că puteți reclama la numărul unic de urgență 112 mașinile staționate într-un loc interzis pentru parcare, oferind informații operatorilor 112 cu privire la adresă, modelul și numărul de înmatriculare al automobilului și dacă este un semn de circulație care interzice parcarea.
Orice şofer care nu-şi găseşte maşina acolo unde a lăsat-o (parcată neregulamentar), poate apela 112 sau accesa pagina web a parcării speciale: http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.
Operatorii 112 îndeamnă șoferii să staționeze doar în locurile special amenajate pentru parcare, respectând distanța de minim 1,5 metri pentru pietoni.