Serviciul 112 vine cu precizări referitoare la cazul băiatului omorât în bătaie la Costești

Serviciul 112 vine cu precizări referitoare la cazul băiatului omorât în bătaie la Costești

În legătură cu informațiile apărute în unele surse media referitor la cazul tânărului din satul Costești bătut până la moarte, Serviciul 112 prezintă următoarele precizări:

La data de 01.01.2020 în intervalul de timp 01:00-02-30 Serviciul 112 a recepționat în total 6 apeluri de la trei persoane cu referință la acest caz:
Primul apel în care a fost comunicat despre cazul mediatizat a fost preluat la ora 01:44. În cadrul discuției cu Operatorul 112, apelantul solicită intervenția ambulanței și comunică Operatorului 112 precum că un băiat a căzut desinestător și și-a pierdut cunoștiința. În cadrul apelului, apelantul nu comunică despre careva acte de violență.
Operatorul 112 a procesat informația și a transmis fișa apelului de urgență la dispeceratul de Ambulanță Centru la ora 01:46.
Ulterior, operatorii 112 au recepționat încă 4 apeluri privind cazul sus-menționat.
La ora 01:45 o altă persoană care a apelat a anunțat despre faptul ca doi tineri s-au bătut, iar unul dintre ei este in stare inconștientă. După preluarea tuturor datelor cazul a fost trimis la Ambulanță și Poliție.
La ora 01:53 o a treia persoană apelează Serviciul 112 comunică că “a vazut din casă că s-au bătut niște băieți, iar unul este inconștient”.
Ultimul apel a fost efectuat la ora 02:18, unde apelantul anunță că a informația oferită inițial nu corespunde realității și solicită și intervenția Poliției. La fel în cadrul acestul apel, persoana care a apelat confirmă ca ambulanța a ajuns la fața locului.
Menționăm că toate apelurile parvenite la Serviciul 112 în care se comunică o urgență care pune în pericol, viața, sănătatea, integritatea proprietății sau mediului sunt procesate de către Operatorii 112, iar ulterior acestea sunt transmise Serviciilor Specializate de Urgență pentru intervenție.
Vedeți mai jos înregistrările audio cu discuția telefonică dintre apelant și Operatorul 112.