În luna februarie, fiecare al doilea apel la numărul unic de urgență 112 nu a reprezentat o urgență
În luna februarie, aproximativ 220 500 de apeluri au fost recepţionate la numărul unic de urgență 112. Din numărul total de apeluri, 66,83% au fost efectuate de pe telefonul mobil, 32,63% de pe telefonul fix și doar în 0,54% din cazuri au fost recepționate mesaje SMS de anunțare a urgențelor. Cele mai multe solicitări de ajutor au fost recepționate de la persoanele de gen feminin (56,53 %), iar în 1/3 din numărul total de apeluri primite la 112 sunt solicitări din partea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35-65 ani.
Potrivit datelor statistice, numărul de apeluri maxim înregistarat la 112 timp de 24 de ore este de 9 076 de apeluri. Cele mai solicitate intervenții, conform indexurilor de caz sunt: hipertensiunea arterială, dureri abdominale, toratice sau de spate, copil bolnav, infracțiune contra vieții și sănătății, accident rutier, incendiile și deblocarea ușilor.
Din punct de vedere al localizării geografice, cele mai multe apeluri provin din municipiile Chișinău și Bălți și raioanele Orhei, Ungheni și Cahul. Numărul de apeluri ce nu reprezintă urgențe a scăzut în comparație cu luna februarie din anul precedent cu aproximativ 14 % şi se situează la circa 50,56%.