Ministrul Anatol Usatîi a inspectat lucrările de reconstrucție a sediului destinat amplasării Centrului secundar de preluare a apelurilor de urgență al Serviciului 112

Ministrul Anatol Usatîi a inspectat lucrările de reconstrucție a sediului destinat amplasării Centrului secundar de preluare a apelurilor de urgență al Serviciului 112

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi a întreprins o vizită de documentare la șantierul de lucru, unde se efectuează reconstrucția și reparația sediului destinat amplasării Centrului secundar de preluare a apelurilor de urgență al Serviciului 112.

Demnitarul a subliniat că sediul pentru Centrul secundar va permite asigurarea unui nivel sporit de redundanță a serviciilor oferite, în conformitate cu standardele europene. “Mă bucur să constat că Sistemul informațional al Serviciului 112 dispune de un sistem de ultimă generație care asigură recepționarea și prelucrarea operativă a apelurilor de urgență și, cel mai important, localizarea cu precizie a apelantului”, a menționat ministrul.

Potrivit Directorului Serviciului 112, în prezent, sunt efectuate lucrări de finisare de reconstrucție a sediului centrul secundar și urmează să devină funcțional în primul trimestru al anului 2020.

Totodată, în anul curent, Serviciul 112, a reușit să implementeze tehnologia pentru o localizare mobilă avansată a apelantului și digitizarea tuturor proceselor, menite să contribuie la eficientizarea rețelelor și serviciilor, Serviciul 112 din Moldova fiind inclus în Top 10 țări care au sisteme avansate de localizare a apelanților în cazurile de urgență.

Menționăm că, în perioada 2018-2019, Serviciul 112 a recepționat 4 983 596 apeluri de urgență. Cel mai solicitat Serviciu Specializat de Urgență este Ambulanța, care are o pondere de 72.9% din numărul total de solicitări primite. Poliția este solicitată în 21.8% din cazuri, Pompierii și Salvatorii în 2.7% cazuri, iar alte instituțiile (APL, Serviciul Intervenții Gaze, Gas Natural Fenosa) în 2.6% din cazuri.